ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μεσογειακή Διατροφή

 

Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με έρευνες για τη σημασία της διατροφής στην υγεία του ανθρώπου και τον τρόπο που συνδέεται με την αποφυγή ασθενειών αλλά και την μακροζωία. Περίοπτη θέση στα είδη των διατροφών έχει εδώ και χρόνια η λεγόμενη Μεσογειακή που τη συναντάμε στην περιοχή της Ελλάδας και της Νότιας Ιταλίας. Επιστήμονες από όλο τον κόσμο συμφωνούν ότι η παραδοσιακή διατροφή των χωρών αυτών είναι η πιο υγιεινή από τις δυτικές δίαιτες.

 

Η ελληνική εκδοχή της Μεσογειακής Διατροφής αποτελείται από προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα και διαμόρφωσαν τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Δύο είναι τα βασικά συστατικά της: το ελαιόλαδο ως κύρια πηγή λίπους και το κρασί. Φρούτα και λαχανικά , ελιές ,ζυμαρικά, ψωμί, δημητριακά, ρύζι και πατάτες, πουλερικά και ψάρια και γαλακτοκομικά προϊόντα την ολοκληρώνουν.

 

Τα ευεργετικά οφέλη της Μεσογειακής διατροφής πολλά: μείωση κινδύνου καρδιοαγγειακών παθήσεων, αρτηριοσκλήρυνσης , πολλών μορφών καρκίνου αλλά και προστασία έναντι πολλών ασθενειών που σχετίζονται με το γήρας.

 

Τα παραπάνω πλεονεκτήματα της Μεσογειακής διατροφής, οι θετικές της επιπτώσεις στην υγεία και τη μακροζωία, αλλά και όλες οι επιστημονικές μελέτες που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω, προκάλεσαν αύξηση της ζήτησης των μεσογειακών προϊόντων σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες, καθιστώντας τα απαραίτητα στοιχεία της διατροφής τους.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Πελοπόννησος

 

Η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδας, με έκταση 21.439 τετρ. χλμ. Αποτελεί ιστορική κοιτίδα του ελληνισμού και κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια. Σε αυτήν αναπτύχθηκε ο Μυκηναϊκός Πολιτισμός και κατοίκησαν και τα τρία κυριότερα ελληνικά φύλα (Αχαιοί, Ίωνες και Δωριείς), σε αυτήν έγιναν οι πρώτοι ολυμπιακοί αγώνες (αρχαία Ολυμπία), σε αυτήν αναπτύχθηκαν μερικές από τη σημαντικότερες πόλεις-κράτη της αρχαίας Ελλάδας ( Σπάρτη, Κόρινθος, Άργος). Σύμφωνα με τη μυθολογία, το όνομά της το πήρε από το βασιλιά της Αχαΐας Πέλοπα (Pelops) τον ιδρυτή και θεμελιωτή των ολυμπιακών αγώνων.

 

Λόγω της μεγάλης έκτασης και της ποικιλομορφίας του εδάφους της, η Πελοπόννησος έχει ένα τεράστιο πλούτο προϊόντων και γεύσεων. Αποτελεί τον τόπο παραγωγής πληθώρας αγαθών που θεωρούνται βάση της Μεσογειακής διατροφής : Ελαιόλαδο, ελιές, κρασί, φρούτα, γαλακτοκομικά και πολλά άλλα προϊόντα παράγονται εδώ και χιλιάδες χρόνια στις διάφορες περιοχές της. Το έδαφός της, οι παραδοσιακοί τρόποι καλλιέργειας που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά και το κλίμα της περιοχής μας δίνουν αποτελέσματα σπάνιας γευστικής και θρεπτικής αξίας, αναγνωρισμένα διεθνώς και άκρως σημαντικά για την σωστή διατροφή του ανθρώπου.

Επικοινωνία

Αχαϊκής Συμπολιτείας 15 Α, 264 41 Πάτρα – Ελλάδα

 

6947 562 569
ΝΑΣΟΣ ΚΡΙΜΠΑΣ
Υπεύθυνος Πωλήσεων

 

6945 054 389
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΛΟΣ
Διαχειριστής Ιστότοπου
Υπεύθυνος Επικοινωνίας