ΜΕΛΙ

honeysmall

Μέλι

 

Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, άρωμα και γεύση, το μέλι ανήκει στην πυραμίδα της Μεσογειακής διατροφής και δε πρέπει να λείπει από το  από το διαιτολόγιό μας.

 

Το μέλι παράγεται από το νέκταρ που συλλέγουν οι μέλισσες από τα άνθη (ανθόμελο) και τις μελιτώδεις εκκρίσεις δασικών φυτών. Στην Ελλάδα τα βασικά του είδη είναι το θυμαρίσιο, το πευκόμελο, το ρεικόμελο, το βαμβακόμελο, της ελάτης, της καστανιάς, των εσπεριδοειδών και του ηλίανθου. Η αξία του ήταν αναγνωρισμένη από την αρχαιότητα. Για τους αρχαίους Έλληνες το μέλι αποτελούσε είδος κατανάλωσης, αλλά και προσφοράς στους θεούς, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύνοιά τους. Λόγω της πλούσιας χλωρίδας, το ελληνικό μέλι ποιοτικά και γευστικά συγκαταλέγεται στα καλύτερα παγκοσμίως.
Εκτός από την παρασκευή γλυκών, το μέλι χρησιμοποιείται και στη μαγειρική και συνηθέστερα σε σάλτσες για κρέατα και θαλασσινά ή σε ντρέσινγκ για σαλάτες (π.χ. μαζί με μουστάρδα ή πορτοκάλι). Χρησιμοποιείται, επίσης, στα οινοπνευματώδη ποτά, όπως στο ρακόμελο.

Επικοινωνία

Αχαϊκής Συμπολιτείας 15 Α, 264 41 Πάτρα – Ελλάδα

 

6947 562 569
ΝΑΣΟΣ ΚΡΙΜΠΑΣ
Υπεύθυνος Πωλήσεων

 

6945 054 389
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΛΟΣ
Διαχειριστής Ιστότοπου
Υπεύθυνος Επικοινωνίας